“PROGRAM KOMUNITI ALPHA” Anjuran Kelab Seafarer UMT

Salam Satu UMT
Salam Satu PPKK
Salam Satu Nautika

Pada 9 Disember 2017, ahli Division Alpha telah mengadakan satu Program Komuniti Alpha yang bertemakan “LIVING WITH HARMONY” yang telah berlangsung di Taman Sinar Harapan, Kuala Terengganu. Program ini juga penglibatan beberapa orang ahli Division Bravo, Charlie dan Delta, serta beberapa orang Alumni.

Syukur ke hadrat Ilahi, kerana program ini telah berjalan berlangsung dengan jayanya. Dengan itu, hubungan di antara pelajar dapat dierat, dan begitu juga hubungan pelajar dan komuniti setempat. Selain itu, program sebegini bukan sahaja meletakkan aktiviti khidmat masyarakat sebagai agenda penting dalam pembentukan sahsiah mahasiswa malah juga memberi kesedaran serta telah meningkatkan sifat kemanusiaan dalam kalangan mahasiswa & mahasiswi.