“Unimaker Towards National 4th Industrial Revolution”.

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera, 📣📣📣

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia dengan kerjasama UNISZA menganjurkan Pertandingan inovasi, “Unimaker Towards National 4th Industrial Revolution”.

UNIMAKER merupakan pertandingan membangunkan inovasi/teknologi berteraskan Rovolusi Industri (IR4.0), khususnya berkaitan design thinking, web & mobile, robotics & controlles & 3D printing yang dihasilkan oleh pelajar universiti.

Pertandingan ini dibuka kepada semua pelajar Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Sarjana Lanjutan dengan penyertaan maksima 4 orang pelajar bagi setiap pasukan.

Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 30 Jun 2018. Sehubungan itu, Pusat Pengajian Kejuruteraan Kelautan (PPKK) mengalu-alukan penyertaan dari pelajar-pelajar PPKK untuk menyertai pertandingan UNIMAKER ini.

Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi pihak urusetia UMT, iaitu Encik Fadli Mamat di PIJI melalui email fadli@umt.edu.my atau talian 0199845587 / 6684900.

Semoga perkara ini berada dalam perhatian warga PPKK selanjutnya jua.

Sekian, terima kasih.