‘Career Talk’ Bersama Alumni FEDI– ‘If The Wind Will Not Serve, Take To The Oars’

Program anjuran KEMAFIZ, UMT yang telah berlangsung pada 18 Mac 2017 itu bertujuan memberi pendedahan kerjaya kepada semua pelajar SMSG FEDI yang bakal bergraduat berdasarkan ceramah perkongsian pengalaman daripada Alumni yang menceburi dalam pelbagai bidang kerjaya mengenai cara pencarian pekerjaan, set kemahiran, sikap dan persediaan yang diperlukan untuk menceburi dalam pasaran kerja. Penceramah yang telah hadir pada program ini termasuk Bekas Pengurus Besar Health Safety and Environment Petronas Carigali Sdn. Bhd., Dato’ Mohd Radzuan Yusoff; Metrology Engineer, Hanhwa Q – Cell, En. Muhammad Amirul Rashid Abd Salam; pelajar siswazah FEDI, Cik Nur Hafiza Mr Muhamaruesa; Production Planner di Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd. Manufacturing of Oil and Fats (Margarine), Cik Nur Fateha Fatin Abd Razak; dan Pensyarah dan juga alumni FEDI, Dr. Nik Aziz Nik Ali.

career-talk2 career-talk3 career-talk4 careertalk6