41 orang pelajar Sains Nautika & Pengangkutan Maritim menyertai Kursus Asas Pelayaran

[thumbnail target=”_self” src=”http://soe.umt.edu.my/wp-content/uploads/sites/12/2017/01/ASAS-PELAYARAN-800X445-1.jpg”]

11 Disember 2016, Pulau Duyong – Kursus Asas Pelayaran ini disertai oleh 41 orang pelajar Sains Nautika & Pengangkutan Maritim Tahun 1 dan seorang pelajar Diploma Perikanan. Objektif kursus ini bertujuan memberi pendedahan dan mencari bakat baharu sukan perahu layar daripada kalangan pelajar UMT. Hasil dari kursus ini, 20 orang pelajar akan disenaraipendek untuk menyertai pasukan UMT Sailing Team. Pelajar yang terpilih menyertai UMT Sailing Team akan menyertai kejohanan di peringkat negeri pada 19 – 22 Disember 2016 di DMR. Diharapkan dengan usaha ini, sukan perahu layar dapat diketengahkan sebagai sukan tujahan selaras dengan hasrat UMT. Penaja kursus ini adalah pejabat TSR dan PPKK UMT telah bekerjasama dengan MSNT dalam menganjurkan kursus ini.

#nautikadihatinautikadikenali
#Seafarer